Oude Vismijn

Locatie: Sint-Veerleplein 5, Gent

Constructiejaar: 2008-2010

Het historische gebouw in de kuip van Gent is na decennia verwaarlozing en leegstand getransformeerd tot een moderne site waar het aangenaam flaneren is : u kan er terecht voor alle toeristische info over Gent in de moderne info-box van stad Gent, er is een prachtige brasserie met één van de mooiste uitzichten op de oever van de Leie. En u kan er ook terecht in één van de twee (feest)zalen voor een stevige (huwelijks)party, of voor een bedrijfsmatig geïnspireerd event.

Technisch was dit één van de moeilijkste opdrachten voor Lofting Group : het historisch karakter van deze voormalige vismijn (geklasseerd als monument !) diende gecombineerd te worden met alle hedendaagse eisen van comfort en technologie. Om dit alles tot een goed einde te brengen, zijn er ook bijzondere ingrepen uitgevoerd : een zwevende keukenbox in de grote zaal, een nieuw jaagpad rond de site, die een nieuwe wandelroute mogelijk maakt in én rond het gebouw, en energiewinning (door middel van warmtepompen) uit het Leiewater ! Een huzarenstukje, steeds de moeite waard om eens te bezoeken…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s